Vlonderschroeven
Geen artikelen € 0,00  |  Bestellen
Help  |  Inloggen  |  Registreren

Help

Hoe kan ik een bestelling plaatsen bij Vlonderschroeven.com? > Je plaatst je gewenste item in de Shopping Box, waar je rechtsboven op kunt klikken. Je kunt je registreren of inloggen, om vervolgens naar de check-out pagina te gaan. Hier vul je je adresgegevens in, kies je een verzendmethode, een betaalmethode en klik je uiteindelijk op voltooien. De bestelling is voltooid, hierna moet de betaling nog worden verricht. Zodra de betaling is voltooid wordt de bestelling verzendklaar gemaakt!

 

Hoe weet ik of mijn bestelling goed is aangekomen bij Vlonderschroeven.com? > Je ontvangt na je bestelling een bevestiging  e-mail die Vlonderschroeven.com  ook automatisch zal ontvangen. Vergeet niet je betaling te voltooien! Zodra je bestelling wordt verzonden ontvang je ook een bevestigingsmail.

 

Mijn bestelling is nog niet bevestigd per e-mail? Hoe kan dit? > Wij streven er naar om direct een bevestiging van je bestelling te sturen. Toch niet ontvangen?  Heb je het goede e-mailadres ingevoerd? De e-mail kan in je spam-map terecht zijn gekomen.  Is dit niet aan de orde? Neem dan  contact met ons op via info@vlonderschroeven.com.

 

Zijn de prijzen inclusief of exclusief BTW? > Alle prijzen die zijn vermeld op Vlonderschroeven.com zijn exclusief 21% BTW.

 

Wat als een product niet voorradig is? > NIET voorradige artikelen kunt u gewoon bestellen alleen duurt het  langer voordat  uw bestelling bezorgt  wordt, doorgaans zal dit  2 tot 3 werkdagen zijn.

 

Op welke manieren kan ik betalen? > Je kunt veilig betalen via iDeal,  PayPal, Visa, MasterCard, Maestro, MisterCash of zelf overmaken per Bank. Kijk voor meer informatie bij Veilig Betalen.

 

Hoeveel bedragen de verzendkosten? > Voor bezorging wordt het vaste bedrag van € 6,50 exclusief 21% BTW in rekening gebracht. De verzendkosten vervallen bij afhalen en bij orders vanaf € 100,00 excl.21% BTW

 

Kan ik mijn bestelling afhalen? > Indien u uw bestelling wilt afhalen bij Vlonderschroeven.com dan kan dit van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur. Wel dient u van te voren contact op te nemen met de klantenservice van Vlonderschroeven.com om een afhaal afspraak in te plannen.

 

Kan ik mijn bestelling retourneren? > Klanten hebben recht op een afkoelingsperiode van 14 dagen na levering van het product. Zij mogen een product binnen die periode terugsturen, waarbij ze alleen de portokosten voor het terugsturen hoeven te betalen. Wanneer de fout door Vlonderschroeven.com is veroorzaakt zijn de kosten voor het retourneren voor ons. Mocht u goederen willen retourneren, neem dan even contact met ons op: info@vlonderschroeven.com

 

Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen, wat nu? > PostNL en de DPD  bezorgen in de regel de volgende dag na onze verzendbevestiging, in sommige gevallen kan het voorkomen dat PostNL en DPD  niet binnen 24 uur aflevert  wacht  in  dat geval nog 1 a 2 dagen. Mocht uw bestelling  dan  nog niet afgeleverd zijn, neem dan contact met ons op via info@vlonderschroeven.com.

 

Indien uw vraag niet beantwoord kon worden door middel van bovenstaande meest gestelde vragen, neem dan gerust contact met ons op.

 

Vlonderschroeven.com

Westbaan 272

2841 MC  Moordrecht

Tel: 06-30721608

Fax: 0182-630556

Mail: info@vlonderschroeven.com